Vad är styrelsens strategiska utmaning när det kommer till IT säkerhet?

AI, Cybersäkerhet och NATO-medlemskap, hur kommer det att påverka bolagens IT-säkerhet? Vilka strategiska beslut måste fattas och hur hanteras frågor kring IT säkerhet, vilket ansvar har en styrelse?

Detta är ett aktuellt ämne, ingen kan ha missat senaste dagarnas media rapportering, hacker-attacker med spridning av personuppgifter och lösenord. Även kapade betalsystem/hemsidor med lösensummor som krav, blir allt mer förekommande där finns även ett mörkertal för att man vill inte att det skall komma till känna.

Därför bjuder vi in tillsammans med vår lokalvärd RSM Sweden till ett event där vi får tillgång till en panel av experter för att samtala om verklig case om än anonymiserat. Panelen kommer bestå av experter inom, IT säkerhet och IT revision. Med oss denna kväll har vi;

Daniel HasslundDaniel är ansvarig för affärsområdet Digital Services hos RSM Stockholm, som specialiserar sig på Informationssäkerhet, IT-revisioner och dataanalyser. Han har en bakgrund inom IT-ledning, utformning av strategiska riktlinjer och lösningsarkitekturer.

Mattias Lögdberg
Mattias är en entusiast inom molnutveckling hos DevUP Solutions och har specialiserat sig på Microsoft Azure. Säkerhet och kv

alitet har varit nyckelorden och vikten av kundernas framgång inom dessa områden. Numera delar han med sig av sina kunskaper och erfarenheter, utbildar och hjälper kunder att vara säkra i molnet. Mattias hårda arbete med både kunder och gemenskapen har resulterat i Microsoft Azure MVP-utmärkelsen från Microsoft sedan 2017

För att förstå omfattningen av denna fråga får vi ta del av statistik och analyser som hämtas från Cybernomics 101 rapport som baserat på en global undersökning av över 1 900 IT-säkerhetsutövare, analyserar denna rapport de säkerhetsutmaningar som organisationer står inför och de ekonomiska konsekvenserna av säkerhetskompromisser som ransomware och nätfiske. För att ladda ner hela rapporten gå vidare till deras hemsida.

”NIS2 (Network and Information Systems Directive 2) är ett EU-direktiv som syftar till att stärka cybersäkerheten inom sektorer som är kritiska för samhällsfunktionen. Detta direktiv blir svensk lag 2024. Det innebär högre krav på rapportering, annars väntar hårda sanktioner.​ Samhällskritiska branscher såsom bank och finans, transport, energi, myndigheter, hälso- & sjukvård​.​ Vi kan hjälpa er att navigera genom direktivet och sätta kurs mot en hållbar och tydlig rapportering.” läs mer om RSM Sweden´s erbjudande inom Digital Services.

Du som medlem anmäler dig >>>> här
Vill du ta med en gästa så anmäler sig din gäst >>>>> här

Max antal 50 st. Så det är jätteviktigt att du avanmäler dig i tid så fort du vet att du får förhinder. Allt för att vi skall kunna anpassa mat och dryck, samt att du inte tar en plats du inte använder som en annan medlem skulle kunna ta.

Varmt välkomna till en inspirerande kväll!
BFS Styrelsen

Datum

feb 22 2024
Expired!

Tid

17:30 - 20:00
RSM Sweden

Platser

RSM Sweden
Birger Jarlsgatan 57B, Stockholm
Webbplats
https://www.rsm.global/sweden/sv
Kategori
BFS

Arrangör

BFS
E-post
Styrelse@boardingforsuccess.se