Ledarskap och arbetet i styrelsen måste ändras när digitalisering och AI ändrar våra arbetssätt.

Vi lyssnar på resultatet av ett forskningsarbete som pågått i över två år. Undersökningar har gjorts på styrelsens fokus för att leda företagens förändringsresa med att guida och övervaka AI, vi tittar på deltagarnas styrelsearbete och diskuterar möjligheter.

Vår egen BFS medlem, styrelseproffset Liselotte Engstam, leder en workshop tillsammans med Fernanda Torre, från Handels House of Innovation, som också deltagit i studien. Även Professor Robin Teigland från Chalmers har deltagit i studien som genomförts med bla organisationerna Combient och FCG.

Här har du ett unikt tillfälle att lära dig nya sätt att tänka och möjligheter att fånga upp idéer för ditt framtida styrelsearbete. Vi lyssnar först på en dragning av Liselotte och Fernanda och sedan följer grupparbeten kring styrelsers nuvarande och framtida arbetssätt, för att bättre hantera verksamhetens möjligheter och risker med AI, samt återkoppling i gemensamma diskussioner.

Liselotte Engstam Hägertz

Liselotte Engstam Hägertz

Liselotte Engstam är ordförande och styrelseledamot i tre börsnoterade och två privata företag, och har bakgrund från internationella ledande befattningar inom IT- och teknikindustrin. Hon arbetar också i INSEAD Directors Network styrelse, i akademiska styrelsen IMIT och som rådgivare för EU kommissionen för digitalisering och bolagsstyrning.

Som grundare av Digoshen, med ett internationellt styrelsenätverk, utbildar hon ordförande och styrelseledamöter och är värd för podcasten ”Exploring Leaders”. Hon utbildar Styrelseordföranden åt Styrelseakademien och driver deras Ordförandenätverk.

Liselotte bedriver akademisk forskning om styrelsens ledarskap och är medförfattare till boken ”AI Leadership for Boards” och två kommande forskningsbaserade böcker om Styrelser ledning av företagsförnyelse och innovation, och om Modernt Ordförandeskap.

Hon är Fellow vid Institute of Coaching, Harvard Medical School, har en Master som Civilingenjör och hållbarhet, styrelsecertifierad IDP-C från INSEAD. Hon är utbildad som klimatförändringsledare av Al Gore och certifierad av CDSB för styrning av klimatrelaterade risker och möjligheter.

Fernanda Torre

Fernanda Torre

Fernanda Torre är lärare vid MBA utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm, Impact Partner på Digoshen och VD för Next Agents, en konsultbyrå med fokus på hållbar tillväxtförmåga. Torre är styrelseledamot på Innovationsledarna och svensk expert i ISOs tekniska kommitté för Innovation Management. Torre lär också ut framtids- och designtänkande vid Stockholm School of Entrepreneurship och i Design på Hyper Island. Forskningsmässigt forskar Torre på skärningspunkten mellan AI och innovation. Torre är grundare av Spekulativa framtiden i Stockholm.

När: 18-19:30
Var: Digitalt, information skickas till de anmälda. Anmälan här!

 

 

GDPR

När du anmäler dig till detta evenemang godkänner du automatiskt att finnas med på en deltagarlista synlig för alla deltagare, samt även på bild som delas i sociala medier. Listan med namn får ej användas i reklamsyfte eller missbrukas på annat sätt.

Evenemanget sker digitalt . Separat inbjudan med länk skickas ca en dag innan evenemanget.

BLI MEDLEM I BOARDING FOR SUCCESS STYRELSENÄTVERK

Är du ej medlem och önskar bli medlem kan du anmäla dig och betala ditt medlemskap via vår digitala plattform , My Club. Vi genomför ca 6-8 träffar per år som ger dig kunskap och nya kontakter. Investeringen är 1 500 kr år ett och följande år 1 400 kr ex moms. Följ oss gärna på LinkedIn och läs mer på vår hemsida.

Varmt välkommen önskar styrelsen i Boarding for Success!