Fler eller färre Anders – är det klart nu? Boarding for Success firar 5 år!
Boarding for Success grundades för fem år sedan som en fortsättning på Styrelsekraft! Detta vill vi uppmärksamma genom att göra en tillbakablick hur utvecklingen sett ut för svenska bolagsstyrelser. Vi har bjudit in Maud Olofsson, intiativtagare till Styrelsekraft under hennes tid som Sveriges Näringsminister. Maud inleder med en reflektion om vad som hänt inom området sedan Styrelsekraft sjösattes. Därefter följer en paneldebatt som leds av Helena Stålnert som moderator med Maud Olofsson, Helena Stjernholm, Sven-Olof Johansson, Ramsay Brufer och Ingrid Bonde som paneldeltagare.
Stiftelsen AllBright konstaterar i sin senaste rapport ”220 kvinnor sökes” att trenden är bruten bland börsbolagen där andelen kvinnor ökat från 22% till 28% under årets bolagsstämmosäsong.

Amanda Lundeteg, VD och talesperson för Stiftelsen Allbright, kommer att reflektera över paneldiskussionen.

Kvällens panel kommer att diskutera om vi nu kan lägga jämställdhetsdebatten åt sidan.

Skaermavbild-2015-10-19-kl.-00.15.29_main_slider

Maud Olofsson Vice statsminister 2006-2010, Näringsminister 2006-2011, partiledare för Centerpartiet 2001-2011, egen företagare med aktivt styrelsearbete i 5 bolag; ordförande i Visita, ledamot i ÅF, Diös, Arise och Envac plus ledamot av Svenskt Näringslivs styrelse, ledamot i Hillary Clintons råd för kvinnors entreprenörsskap och ledarskap, grundare av Styrelsekraft.

Helena Stjernholm Vd för Industrivärden sedan september 2015. Tidigare delägare på IK Investment Partners samt strategikonsult på Bain & Company. Mångårig erfarenhet av investeringar och styrelsearbete. Utsedd av DI till Sveriges tyngsta valberedare.

Sven-Olof Johansson Vd och huvudägare i FastPartner AB (publ), ledamot i NCC, Allenex.

Ramsay Brufer Ägaransvarig på Alecta, ingår i 8 valberedningar till exempel Alfa Laval, Investor, Kinnevik, SKF och Swedbank.

Ingrid Bonde Vice Vd och CFO för Vattenfall, tidigare kapitalförvaltningschef på AMF Försäkring och Generaldirektör för Finansinspektionen.

Bild2
Helena Stålnert Amanda Lundeteg

Helena Stålnert, rådgivare i det egna bolaget Stålnert Kommunikation AB. Tidigare var hon kommunikationsdirektör i stålkoncernen SSAB samt i Saab AB. Helena är journalist och tidigare chef för Aktuelltredaktionen. Helena är hedersmedlem i Boarding for Success.

Amanda Lundeteg, Vd och talesperson för Stiftelsen AllBright

Vi samlas 17.30 med mingel, mat och dryck.

Datum: tisdag 3 november 2015

Tid: 17.30 – 20.00

Plats: Settervalls Advokatbyrå, Sturegatan 10 Stockholm

Anmäl dig här

Denna inbjudan går exklusivt till dig som medlem. Välkommen att ta med en gäst.

Stort tack till Settervalls Advokatbyrå som är värd för denna kväll.

Bild 3