Hur får Sverige sitt nästa enhörnings-företag grundat av en kvinna?

Endast för våra medlemmar!

Moderator
Moderator under hela förmiddagen kommer vara Charlotte Gustavsson som i vanliga fall är VD för Styrelseakademin Stockholm.
Förutom att leda ett riktigt bra program i riksdagens så kommer hon fortsätta att driva Womengage verksamhet. Charlotte har ett enormt nätverk inom näringslivet som WomEngage kommer ha stor nytta av framöver.

Program
9:00 Inledningstalare

9:20 Samtal – Hur får vi fler svenska internationella företag ledda av kvinnor?
Få stora företag leds av kvinnor. År 2021 hade endast 12 % av svenska börsnoterade företag en kvinna som VD och det är ändå en ökning från året innan. Varför ser det ut så?
Charlotte Gustavsson samtalar med två företagsledare som har olika bakgrund, olika karriär och leder helt olika företag om vad behöver göras för att fler kvinnor ska kunna bli företagsledare.

Josefin Landgård, medgrundare av KRY
Sofia Götmar Blomstedt, VD PwC

9:50 Battle – Näringslivet vs. Politiken
Var är det som sätter käppar i hjulen för kvinnors företagande? Är näringslivet av män, för män som premierar andra män? Eller är det politiken som inte är anpassad för hur kvinnor driver företag? Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör att färre kvinnor än män startar, driver och växer företag. Här får politikerna chansen att fråga, ifrågasätta och ge råd till näringslivet och företagarna har möjlighet att berätta vad de tycker politiken borde förändra, stötta eller hålla sig borta ifrån för att skapa bättre förutsättningar för kvinnors företagande.

Monica Haider, riksdagsledamot Socialdemokraterna
Josefin Malmqvist, riksdagsledamot Moderaterna
Shoka Åhrman, sparekonom och strateg på SPP
Annika Gustavsson, Guldsmed, tidigare avdelningschef på PayEx och medförfattare till boken “Våga våga : 100 inspirerande kvinnor om mod och vägen till eget företag”

10:30 Fikapaus

11:00 Panelsamtal – Kapital, i slutändan handlar det alltid om tillgången till kapital
Företagande handlar tillslut om kapital, vem har tillgång till det och vem får ja av privata investerare, banken eller investmentbolag. Det mesta av riskkapitalet ägs av män, och det mesta av riskkapitalet investeras i företag startade av män. Hur ska kvinnor kunna ta en större del av investeringar i företag? Kapital möjliggör för företag att växa, öka omsättningen och anställa fler, därför fortsätter vi att prata om den ojämställda fördelningen av kapital.

Sara Brandt, vice VD ALMI
Susanne Najafi, Serieentreprenör och grundare BackingMinds VC
Helena Lindahl, riksdagsledamot Centerpartiet
Lili André, riksdagsledamot Kristdemokraterna
Maria Birkenroth, investment director, Private Equity SEB

Datum

dec 14 2022
Expired!