Årstämma och Nätverksträff med tema ”Entreprenörens syn på extern styrelse”

Styrelsen för Boarding for Success – ekonomisk förening kallar härmed till årsstämma, tisdagen den 23 april 2024. För medlemmar finns nu kallelse och stämmomaterial att ladda ner på medlemssidan MyClub. Kompletteras med ett mailutskick.

Vi har denna gång förmånen att få besöka Svenska Postkodlotteriet .

Vårt syfte är att generera pengar till civilsamhället och bidra till en bättre värld. Varje år går hela Postkodlotteriets överskott på över en miljard kronor till ideella organisationer. För oss är det en självklarhet att aktivt arbeta med hållbarhet i alla delar av vår verksamhet.

Boarding for Success
Är en ekonomisk förening som startade redan 2010. Vi verkar primärt för att de svenska aktiebolagsstyrelserna ska bli mer diversifierade genom ökad mångfald.

Rent konkret ser vi det som att vårt arbete skall öppna upp för att styrelserna ska få breddad kompetens och därigenom uppnå bättre resultat.

AGENDA
17.20 start incheckning med namnbricka i entrén på Waterfront Building.
17.30-18.00 mat & mingel
18.00-18.15 Svenska Postkodlotteriet AB önskar oss välkomna
18.20-18.50, stämma
18.50-19.00 kaffe
19.00-20.00 Gästpanel Jessica Dersén och Viktor Lundgren och moderator Satish Sen.
20.30 vi lämnar lokalen
Vi ber dig anmäla dig senast 17 april vilket du om medlem gör genom kallelse mailet eller via  Mina sidor.

Vad händer sedan under kvällen? Vi tittar in i huvudet på två entreprenörer, den ena med vana att jobba för storägare och nu är själv grundare och den andra som ser sig själv som ”den oanställningsbara”, en fullblodsentreprenör. 

all I am och BFS

Jessica Dersén – Från ekonomiavdelningen på H&M London till att skapa ett parfymvarumärke i världsklass – Zlatan Ibrahimovic Parfums. Med lång erfarenhet från skönhetsbranschen där första jobbet var på H&Ms ekonomiavdelning i London.

Tillbaka i Sverige landade hon år 2000 som sortimentstchef på NK Kosmetik med ansvar för inköp. Försäljning och lönsamhet är ledord för Jessica. Efter barnår så var Åhléns Beauty nästa uppdrag och för att senare bli inköpschef på Kicks. Yrkesrollen hos Kicks utvecklades i samband med ansvar för ett förvärva en kosmetikkedja i Norge, öppna butiker i Finland samt starta Kicks e-handel och sätta igång en storsatsning på Kicks Private Label, förutom världens alla varumärken som vi lanserade på Kicks under dessa år.  

2014 lyckades Jessica få Zlatan och att nappa på idén att skapa ett parfymvarumärke i världsklass, Zlatan Ibrahimovic Parfums – en fantastiskt rolig varumärkesresa med start på Colette i Paris och sen miljontals sålda parfymer världen över. 
Här och då väcktes drömmen om att äga och driva ett helt eget varumärke. Mitt under brinnande pandemi gjorde Jessica och Karin Svensson ( kollega sedan 14 år) slag i saken och la grunden till ALL I AM Beauty som lanserades våren 2021. 

Vad är då ALL I AM Beauty?
ALL I AM Beauty är mer än bara ett skönhetsvarumärke – vi är den moderna kvinnans inspirationskälla och bästa vän i skönhetsdjungeln. Med en kombination av expertkunskap och passion ger vi dig det bästa och mest högkvalitativa inom skönhet.

Vad kan en extern styrelse göra för ett bolag som är i samma fas som ALL I AM Beauty, som nu är inne på sitt tredje år?

Converte och BFS
Viktor Lundgren den oanställningsbara. En entreprenör och investerare med erfarenhet av att bygga bolag, köpa och sälja bolag men också ser vad en investerare kan bidra med längs resan utöver kapital.

Två bolag som är aktuella idag är; Converte är den resultatdrivna marknadsföringsbyrån. Där använder du dagens teknik för att synas med dina annonser på nätet. I detta bolag arbetar Viktor som vd och är även en del av styrelsen.

”NUMBERS NOT CONTENT”

Unboxx som investerar i startups som är i olika skeden och därmed behöver olika typer av stöd. Är du i idestadiet kanske du söker dig till deras incubatorprogram, har du kommit längre och är redo att växa och skala din verksamhet då finns ett acceleratorprogram.

”WE LOVE GOOD IDEAS”

Viktor kan både som företagsledare och investerarare, dela med sig dels av sina tankar kring en extern styrelse i egna verksamhetsbolag och dels varför man skulle vilja tillsätta en extern styrelse i de bolag som man investerar i.

Hur ger du Viktor ett erbjudande, som han inte kan tacka nej till, att arbeta i styrelsen i någon av hans bolag?

Detta panelsamtal kommer att modereras av BFS bäste ambassadör Satish Sen, som har affärsmannaskap i sitt DNA, som har nu delar med sig av genom att bl.a. skriva och utbilda i styrelsearbete utöver de uppdrag som han tar till sig. Satish har även erfarenhet av att själv ta in externa ledamöter i sin egen tidigare verksamhet samt nyttan av att göra så.

Varmt välkomna önskar
Styrelsen i Boarding for Success

 

Datum

apr 23 2024
Expired!

Tid

17:20 - 20:30

Platser

Svenska Postkodlotteriet
Klarabergsviadukten 63, Stockholm
BFS

Arrangör

BFS
E-post
Styrelse@boardingforsuccess.se