Photo

Marie Andervin

Styrelseledamot med fokus på digital transformation

Marie Andervin anser att kunskapsnivån om digitaliseringens affärsmöjligheter måste höjas i svenska bolag om de fortsättningsvis ska vara konkurrenskraftiga. Därför verkar hon inom tre områden: företags konkurrenskraft, nya digitala yrkesroller och digitalt innanförskap – alla tre lika viktiga för en hållbar utveckling.

Marie har bakgrund som entreprenör, managementkonsult, är en flitigt anlitad utbildare inom digital transformation och författare till boken ”Att leda digital transformation”. Hon är medgrundare till DigJourney som hjälper styrelser och ledningsgrupper i bolagets digitala transformation. Marie är även grundare till kunskapsföretaget Digital Intelligence Scandinavia AB, som praktiskt hjälper individer och bolag i deras digitala resa, samt initiativtagare till kunskapsportalen Den Digitala Resan.

Stockholm

  • Styrelseledamot
  • Styrelsesuppleant
  • Uppdaterad för 2 år sedan

Specifik styrelsekompetens

  • Digital affärsutveckling
  • Digital försäljning och marknadsföring
  • Digital Transformation

Utbildning

Från:
2009-2009
Till:

Diplomutbildning i Styrelsearbete - Styrelseinstitutet

Erfarenhet

Från:
2013-05-01 -
Till:

Styrelseledamot, Bording For Success

Från:
2013-01-01
Till:

Digital Transformation Enabler, DigJourney

Jag vet att det inte är förrän ledningen tar en aktiv roll i digitaliseringen som den digitala transformationen kan ske på riktigt. Det är min utgångspunkt och mitt arbete syftar till att hjälpa ledningen få kontroll i digitaliseringen, men utan att kontrollera. För att lyckas med det behövs ett stöd för att kunna veta vad företaget ska göra när och inte minst hur och varför. Det är där vår egenutvecklade arbetsmetodik Den Digitala Mognadsmatrisen kommer in.

Från:
2012-01-01 -
Till:

VD, Digital Intelligence Scandinavia AB

Digital Intelligence Scandinavia AB är kunskapsföretaget som hjälper företag, organisationer och utbildningsinstitutioner att stärka sin konkurrenskraft. Det görs genom att ladda individer och företag med digital kompetens samt att skapa förutsättningar för att utveckla verksamheten inom den digitala affären.

Fält med * är obligatoriska

I och med att du skickar in detta formulär accepterar du våra villkor för lagring av dina personuppgifter. Läs mer här!

Ingen fil vald